У Путіна відмовилися приєднувати ОРДЛО до РФ попри заклики пропагандистів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відмовилися приєднувати ОРДЛО до РФ попри заклики пропагандистів

У Путіна відмовилися приєднувати ОРДЛО до РФ попри заклики пропагандистів
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна не передбачає анексувати окуповані райони Донбасу та включати їх до складу РФ. Речник президента Дмитро Пєсков наголосив, що водночас Кремль завжди “підтримуватиме” регіон та не відступиться від нього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами прессекретаря, йдеться про підтримку російськомовного населення.

Напередодні в окупованому Донецьку почався так званий форму “Русскій Донбас”. Його учасниками стали ватажки угрупувань “ДНР” та “ЛНР”, а також російські посадовці разом з топпропагандистами Кремля. Серед останніх була Маргарита Симоньян, очільниця телеканалу Russia Today.

Вона під час свого виступу вона закликала РФ “забрати” окупований Донбас.

“Люди Донбасу хочуть жити у себе вдома і бути частиною нашої великої, щедрої Батьківщини. І ми зобов'язані їм це забезпечити. Росія-матінка, забери Донбас додому”, - стверджувала Симоньян.

Пропагандистка водночас не згадала, що окуповані райони - лише частина Донеччини та Луганщини, яких у сучасній повістці звикли називати Донбасом.

“Маргарита Симоньян є медіаменеджером і журналістом. Вона жодним чином не може бути виразником офіційної позиції Російської Федерації. Такого питання (про приєднання) на порядку денному не стоїть”, - відповів Пєсков.

З пояснення речника Путіна стало зрозуміло, що у Кремлі фактично ототожнюють “росіян” та “російськомовних” - навіть якби вони були громадянами зовсім інших країн. Також він не назвав це неприпустимим - лише додав, що питання на часі не стоїть.

“Росія займає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення Донбасу та продовжить захищати росіян”, - резюмував той.

Нагадаємо, саме під гаслом захисту російськомовних на Донбасі Росія проводить окупацію частини регіону та забезпечує окупаційний режим ресурсами. Для цього ще з 2014 року поширюється теза про нібито український “фашизм”, який ставить за мету знищення усього російського.

Тим часом саме в Росії, а не в Україні, квітне так званий “вождізм” - як характерна риса фашистських режимів - та вже багато років відсутні зміна влади з вільними вибори на всіх рівнях.

Як повідомляв ONLINE.UA, злочинні угрупування “ДНР” та “ЛНР”, які з весни 2014 року утримують контроль над окремими районами Донбасу, можуть незабаром об’єднати. “Східна Правозахисна Група” наголосила, що у Кремлі вже ухвалили остаточне рішення з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?