У Путіна відповіли на звинувачення Франції щодо кібератаки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відповіли на звинувачення Франції щодо кібератаки

У Путіна відповіли на звинувачення Франції щодо кібератаки
Джерело:  online.ua

16 лютого представник команди російського президента Володимира Путіна, а також незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков вирішив публічно спростувати інформацію про зв'язок кібератак на низку французьких установ і компаній з російською владою. Прессекретар Путіна заявив, що офіційна Москва вважає ці звинувачення абсурдними. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Якщо я правильно розумію, вони звинуватили не Росію, вони звинуватили певну групу якихось хакерів, які, як кажуть, можуть мати відношення до Росії. І якщо можна сприймати інформацію про те, що звинуватили якусь групу хакерів, це ще можна констатувати...Але далі, як кажуть, можуть "мати відношення до Росії", то ось тут вже це формулювання трохи абсурдне, і, напевно, тут не можна говорити, що в чомусь звинуватили Росію. Так, там містяться звинувачення в деяких кіберзлочинах з боку якоїсь групи хакерів. Безумовно, Росія не мала, не має і не може мати ніякої причетності до будь-яких проявів кіберзлочинності", - заявив Пєсков.

Як уже згадувалося раніше, 16 лютого французька влада офіційно повідомила про масштабну кібератаку на низку компаній та урядових установ, за якою, ймовірно, стоять російські хакери. За словами експертів, ця атака має низку спільних рис із попередніми кампаніями групи Sandworm, яку вважають пов’язаною з російськими військовими. Проте, що важливо зрозуміти, офіційний Париж прямо не звинувачує команду очільника Кремля Володимира Путіна, концетруючись на технічних аспектах інциденту.

"За своїм принципом ця кібератака схожа на атаку у США, що сталася через програмне забезпечення Solar Winds та зачепила у тому числі держустанови", - повідомляли нещодавно французьку журналісти.

Не можна також не згадати про те, що раніше експерти РНБО попереджали українців, що в нашій країні наразі фіксують активне зростання фішингових атак. Як стверджують фахівці, шахраї обирають найбільш актуальні теми, зокрема про вакцинацію від COVID-19. Варто звернути увагу на те, що весною минулого року у світі щоденно реєстрували понад 18 мільйонів фішингових повідомлень, пов’язаних з темою пандемії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Microsoft підозрює РФ у наймасштабнішій кібератаці на компанію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?