У Путіна відповіли погрозами на ультиматум України по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відповіли погрозами на ультиматум України по Донбасу

У Путіна відповіли погрозами на ультиматум України по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда глави держави-агресора Росії Володимира Путіна звинуватила офіційний Київ в оголошенні війни. У відповідь на попередження глави української делагаціі в ТКГ Леоніда Кравчука про те, що якщо Москва не виведе переговори по Донбасу з глухого кута, то Україна прийме радикальні заходи, російська влада почала погрожувати військовою відповіддю і розпадом української держави. Зокрема, перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров вимагає, щоб Кравчук пояснив свої слова, в іншому випадку, на його думку, це може бути розцінено як оголошення війни Росії. Він також підкреслив, що Росія продовжить "допомагати" Донбасу і відповість на будь-яку "агресію" української сторони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Це що? Оголошення війни Росії? Я думаю, що Кравчук повинен роз'яснити свою позицію", - відповів Джабаров на попередження Кравчука.

І хоча перший президент України чітко пояснив, що під радикальними заходами мається на увазі не силовий сценарій, а зміна механізму переговорного процесу, представник команди Путіна почав погрожувати, що будь-які дії української влади по Донбасу "сумно закінчаться для України".

У свою чергу перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін звинуватив офіційний Київ нібито в підготовці "військової провокації" з боку України на Донбасі, "щоб домогтися шляхом примусу Донецька, Луганська і Росії до капітуляції". Причому "ескалацією" він вважає і санкції проти лідера ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука, які, в тому числі, передбачали блокування телеканалів, що поширюють російську пропаганду.

При цьому в Держдумі і Радфеді РФ забули згадати, що на Донбасі в останні дні серйозно загострилася ситуація через обстріли бойовиків, яких підтримує Кремль. У той час як українські захисники дотримуються перемир'я, противник влаштовує прицільні обстріли по позиціях ООС, в результаті чого майже щодня гинуть бійці ЗСУ. Але у Путіна продовжують стверджувати, що Росія нібито не є стороною конфлікту і не несе відповідальності за те, що відбувається.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кравчук попередив команду Путіна, що якщо Москва і далі буде стояти на своїй дивній позиції, що не є стороною конфлікту на Донбасі, то Київ піде на радикальні кроки, щоб вивести ситуацію з глухого кута.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?