У Путіна відреагували на домовленості Росії та України по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на домовленості Росії та України по Донбасу

У Путіна відреагували на домовленості Росії та України по Донбасу
Джерело:  online.ua

Кремль відреагував на підсумки переговорів України і Росії по Донбасу, які відбулися напередодні в Мінську. Зокрема, на рішення про створення Консультативної ради в політичній підгрупі ТКГ, у Путіна заявили, що вона стане додатковим механізмом врегулювання конфлікту в Донбасі, але підкреслили, що позиція Москви не змінилася. Про це заявив прессекретар російського глави Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Наша позиція добре відома, вона не змінювалася. А ось ця консультативна рада - це додатковий механізм, який покликаний підвищити ефективність роботи з пошуків вирішення проблеми Донбасу", - заявив Пєсков.

Спікер Кремля не став поки уточнювати, хто буде вести переговори в консультативній раді по Донбасу. Він підкреслив, що інформація буде представлена пізніше.

Слід зазначити, що бойовики ОРДЛО розцінили створення консультативної ради "як згоду Києва почати прямий діалог з так званою "владою" Донбасу". Представник РФ Козак також заявив, що новий "механізм врегулювання" на Донбасі передбачає створення "переговорного майданчики за участю країн нормандського формату і сторін конфлікту", натякнувши на те, що українська влада нібито "вирішили сісти за стіл переговорів з бойовиками".

Варто зауважити, що Москва з 2014 року вимагає прямого діалогу між Україною і терористичними утвореннями "ЛНР" і "ДНР". Російська влада заперечує, що РФ є стороною конфлікту у війні на Донбасі.

В Офісі президента України запевнили, що Київ не збирається ні про що домовлятися в бойовиками ОРДЛО. Консультативну раду буде створено після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей по Донбасу, досягнутих під час саміту в нормандської форматі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, про що Україна і Росія домовилися на переговорах по Донбасу. Крім створення консультативної ради, Київ і Москва дійшли згоди в питанні наступного обміну полоненими, а також обговорили питання розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ в населених пунктах Золоте і Щастя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?