У Путіна відреагували на програш Україні у Міжнародному суді ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на програш Україні у Міжнародному суді ООН

У Путіна відреагували на програш Україні у Міжнародному суді ООН
Джерело:  online.ua

17 березня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що команда російського президента Володимира Путіна не буде виконувати перше рішення Міжнародного суду ООН щодо війни в Україні.

Джерело: російський "Интерфакс"

У Кремлі заявили, що ігноруватимуть рішення Міжнародного суду ООН

Ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги, - заявив прессекретар Володимира Путіна.

Як уже згадувалося раніше, 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі наказав російській владі припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Російська Федерація повинна, в очікуванні остаточного рішення у справі, призупинити військові дії, які розпочалися 24 лютого 2022 року на території України... Росія повинна також припинити будь-яку військову допомогу так званим "ЛДНР". Суд вважає, що Російська Федерація повинна гарантувати, що будь-які військові чи регулярні з’єднання, які можуть управлятися нею чи підтримуватися, а також будь-які організації чи особи, які можуть непрямо нею контролюватися, не вживатимуть подальших заходів у цих операціях, - наголосив головний суддя Міжнародного суду ООН Джон Донох'ю.

Що важливо розуміти, цій справі команда Володимира Путіна відмовилася захищатися у суді в Гаазі, однак це рішення не зупиняє слухання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?