У Путіна висунули Україні нову вимогу щодо Донбасу та бойовиків "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна висунули Україні нову вимогу щодо Донбасу та бойовиків "ЛДНР"

У Путіна висунули Україні нову вимогу щодо Донбасу та бойовиків "ЛДНР"
Джерело:  Сьогодні

Офіційна Москва продовжує гальмувати та блокувати перемовини з Києвом своїми новими вимогами та претензіями. Цього разу стало відомо, що команда російського президента Володимира Путіна заблокувала взаємний обмін утримуваними особами та почала вимагати від України прийняття "мирного плану", запропонованого проросійськими бойовиками з "ЛДНР". Такими даними з українцями поділився представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24", передає ONLINE.UA.

"Ми чотири рази подавали списки на всіх, там більше 200 осіб, 11 – це ті, які перебувають у важкому фізичному стані. Росія жодного разу за ті півроку, що я в ТКГ, не подала жодних списків. Вона блокує ці процеси спочатку вимогою скасування постанови Ради про місцеві вибори, зараз вона вже хоче постанову Ради, яке нібито має затвердити якийсь мирний план, запропонований ОРДЛО. Це говорить про те, що не буде обміну, поки ми процесуально не очистимо 9 осіб, яких ми раніше їм віддали, хоча це не взаємопов'язані речі. За настроєм Росії я не бачу можливості прогресу в обміні", — заявив Сергій Гармаш.

На переконання члена команди Зеленського, залишилася одна слабка, проте суттєва надія: якщо все-таки до кінця року відбудеться зустріч у "нормандському форматі" на рівні зовнішньополітичних радників, то, цілком ймовірно, потрібен буде якийсь позитивний результат. До прикладу, обмін щонайменше цих 11 осіб.

Також Гармаш прокоментував заяву глави Кремля Володимира Путіна про його план щодо посилення підтримки Донбасу. Політик зізнався, що надіється на реакцію МЗС:

"Якщо та ж Росія говорить про те, що це внутрішній конфлікт, то на якій підставі вона надає якусь підтримку?", — поцікавився він.

Гармаш має сумнів, що Кремль посилить підтримку "ЛДНР", оскільки економічна ситуація в Росії також стрімко погіршується. За його словами, Путін просто "не може собі дозволити говорити правду про те, що Росія скорочує свою підтримку Донбасу і про те, що у неї немає можливості посилювати її".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін нарешті прокоментував проблему з водою в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?