У Путіна загрожують Раді Європи через прийняте рішення по Криму на користь України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна загрожують Раді Європи через прийняте рішення по Криму на користь України

У Путіна загрожують Раді Європи через прийняте рішення по Криму на користь України
Джерело:  online.ua

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив документ, в якому засуджується окупація українського Криму Росією і підтверджує порушення нею як країною-окупантом прав людини на півострові. Цей документ сприятиме деокупації Криму. У Росії загрожують закрити в'їзд делегаціям РЄ в окупований Крим.

Джерело: ТАСС

Постійний представник Росії при Раді Європи посол Іван Солтановський назвав прийняте на користь України рішення Ради Європи "втручанням у внутрішні справи Росії". Він назвав документ "нелегітимним і юридично нікчемним", і попередив, що відповідальність за його прийняття понесе головування Німеччини в Кабмінет міністрів РЄ.

"Прийняте сьогодні рішення з посиланнями на українське законодавство робить поїздки делегацій РЄ в Крим фактично неможливими. Розглядаємо це рішення як нелегітимне і юридично нікчемне. Особливу відповідальність за подію несе головування Німеччини в КМРЄ", - заявив Солтановський.

Рішення Ради Європи по Криму

Документ КМРЄ засуджує окупацію півострова Російською Федерацією, яка підриває норми міжнародного права і принципи Ради Європи, і констатує істотне порушення нею як державою-окупантом прав людини в Криму. У рішенні міститься:

  • заклик до Російської Федерації звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України;

  • вимога зняти незаконну заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу;

  • звернення до Комісара Ради Європи з прав людини здійснювати на постійній основі моніторинг ситуації на півострові;

  • представлення Генеральним секретарем Ради Європи на розгляд Комітету міністрів, щонайменше раз на рік, доповідей про ситуацію на окупованому півострові.

"Прийнятий документ посилює політику міжнародного співтовариства щодо невизнання спроби анексії Криму та сприяти, зокрема, реалізації української ініціативи зі створення Кримської платформи, а в перспективі - деокупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - підкреслили в МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?