Велика сімка озвучила вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика сімка озвучила вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму

Велика сімка озвучила вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Група семи нагадала, що завжди підтримувала, підтримує і буде підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також почала вимагати у очільника Кремля Володимира Путіна зупинити ескалацію ситуації на кордонах України і в окупованому Криму.

Джерело:  сайт G7

Що Велика сімка вимагає від Путіна

Представники Групи семи вимагають від російського президента дотримуватися зобов’язань у рамках ОБСЄ щодо прозорості пересування військових сил.

"Ми висловлюємо жаль, що Росія не надала належної відповіді і не зустрілася з Україною, що повністю несумісно з буквою і духом Віденського документу. Критично важливо, щоб Москва повністю відвела свої сили і вжила кроків для пом’якшення напруги. Ми висловлюємо глибоку стурбованість діями Росії, спрямованими на блокування доступу до частин Чорного моря, включно з територією поряд з протиправно анексованим Кримом та Керченською протокою, перешкоджаючи доступу до українських портів в Азовському морі", - підкреслили представники Великої сімки.

Політики також не приховують, що високо оцінили стриманість і дипломатичність реакції команди Володимира Зеленського у цій ситуації.

"У цьому контексті ми закликаємо Росію та озброєні формування, які вона підтримує, повернутися до режиму припинення вогню", - наголосила G7.

Окрім того, вони жорстко розкритикували продовження анексії Криму і порушення прав людини на півострові. Політики повторили, що підтримують ініціативу України щодо створення "Кримської платформи".

"Ми продовжуємо підтримувати санкції, нагадуючи, що тривалість міжнародних санкцій, серед іншого, пов’язана з повним виконанням Росією її зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, а також поверненням Криму Україні", - підкреслила Група семи.

Також Велика сімка додала, що підтримує зусилля задля посилення демократії та інституцій в нашій країні і закликає продовжувати реформи, зокрема в таких сферах як верховенство права, судова система, корпоративне управління та боротьба з корупцією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?