У Путіна запропонували Європі обнулити санкції проти Росії: в Україні відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна запропонували Європі обнулити санкції проти Росії: в Україні відреагували

У Путіна запропонували Європі обнулити санкції проти Росії: в Україні відреагували
Джерело:  online.ua

Росія вирішила скористатися пандемією коронавіруса в свою користь. У Москві запропонували Європі обнулити всі санкції в світі, включаючи введені обмеження проти Росії через Україну, так як загроза економічної кризи зростає. В українському МЗС відреагували на чергову зухвале пропозицію Москви - в відомстві нагадали, що Росія може сама обнулити санкції проти себе, звільнивши український Крим і забравши свої війська з Донбасу, припинивши збройну агресію проти України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Назріла необхідність глобальної домовленості про одноразове і тотальне скасування будь-яких економічних санкцій, крім введених Радою безпеки ООН. Така домовленість могла б бути ініційована державами БРІКС, потримана країнами "двадцятки" і потім сертифікована Радою безпеки", - зокрема вважає глава Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Він переконаний, що ні одну країну в світі не обійде економічна криза через коронавірус, тому поспішив запропонувати ідею скасувати всі санкції.

"Нинішня криза дає унікальний шанс розірвати порочне замкнене коло, коли санкції вводять в надії на їх політичну результативність. Потім не відбувається нічого, крім взаємних економічних втрат. Я маю на увазі односторонні економічні санкції і санкційну політику Євросоюзу щодо Росії. Зараз все це можна зробити , не вдаючись у передісторії, не озираючись на політику і без втрати обличчя для всіх, хто захопився санкціями. Уявляєте, який може вивільнятися потенціал?", - заявив Косачов.

На чергове нахабство Росії відреагували українські дипломати. У МЗС України наголосили, що останні маніпуляційні пропозиції російського чиновника Косачева "скасувати санкції в зв'язку з коронавірусом" яскраво підтверджують, що діючі економічні обмеження проти Росії у зв'язку з агресією проти України відчутно впливають на російську економіку, незважаючи на постійні заперечення Кремля.

"Вкотре наголошуємо, що санкції проти РФ є відповіддю міжнародного співтовариства на кричущі порушення Росією принципів міжнародного права - недоторканності міжнародно визнаних кордонів, поваги суверенітету і територіальної цілісності держав і, перш за все, триваючу агресію Росії проти України. Санкції є ключовим інструментом приборкання держави- агресора, яка і далі не демонструє бажання повернутися в русло міжнародного права ", - жорстко поставили на місце Косачева в МЗС України.

Українські дипломати нагадали Косачову ефективний і швидкий шлях позбутися міжнародного санкційного тиску - це припинити агресію проти України, припинити окупацію українських земель, виплатити компенсацію за завдані збитки.

"Світ дійсно повинен об'єднатися в боротьбі з коронавірусом, однак така боротьба не повинна бути приводом для ігнорування або безкарності триваючої агресії Росії проти України", - підкреслили в українському відомстві.

Нагадаємо, потужні санкції проти Росії з боку США і країн Європи були введені в 2014 році після того, як РФ анексувала український Крим і почала збройну агресію на Донбасі. Надалі обмеження неодноразово продовжувалися і кілька разів посилювалися. Єдина умова скасування санкцій - повне звільнення українських регіонів від російського режиму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знайшов вигоду для Росії від антиросійських санкцій. Глава Кремля заявив, що йому плювати на ці санкції, незважаючи на те, що за період санкційного режиму Росія втратила вже близько 50 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?