У Путіна заявили про зрив мінських угод і знайшли "винних"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про зрив мінських угод і знайшли "винних"

У Путіна заявили про зрив мінських угод і знайшли "винних"

У міністерстві закордонних справ Росії звинуватили Німеччину й Францію у підігріванні процесів, які ведуть до зриву мінських домовленостей. Преш за все Берлін і Париж потурають безпосередньо українській стороні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами міністра Сергія Лаврова, три сторони домовленостей фактично чинять "зраду".

"Щодо України — це колосальна претензія до наших німецьких і французьких колег: ховатися за п'ять принципів ЄС, які свідчать, що з Росією буде все добре, тільки-но Росія виконає Мінські домовленості — це межує з дипломатичною і політичною неохайністю", - наголосив він.

Дипломат вважає, Париж та Берлін мають відреагувати на заяви, зокрема, президента України щодо передачі контролю над кордоном на Донбасі до проведення подальших кроків врегулювання.

Водночас він дорікнув підриванням мінських домовленостей Леоніду Кравчуку, який на рівні Тристоронньої контактної групи представив новий план.

"Мабуть, там, у Нормандському форматі, президенту Зеленському приємно зі світовими лідерами поспілкуватися і створити враження для свого електорату і, може, якихось своїх прихильників на Заході, що він щось вміє, щось може. Але це все підміна суті зовнішніми ефектами — ми це проходили. Так було і при Порошенкові, так було і при Зеленському, жодних змін ми не спостерігаємо", - вважає Лавров.

Він вважає, Франція та Німеччина нібито повинні фактично приструнити Зеленського та нагадати, що програма "Мінську" не має альтернативи.

"Доки цього не буде зроблено, ми вважатимемо, що Берлін і Франція потурають руйнуванню того, що було створено їхніми руками", - резюмував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, сторонам у ТКГ вдалось досягти певного просування в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи контрольно-пропускних пунктів в’їзду – виїзду. Однак радник делегації з інформаційної політики у ТКГ Олексій Арестович звернув увагу на те, що в офіційної Москви була дуже дивна реакція на "План дій по Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?