У Путіна зізналися, чи планують термінові переговори із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зізналися, чи планують термінові переговори із Зеленським

У Путіна зізналися, чи планують термінові переговори із Зеленським
Джерело:  online.ua

Після стрімкого загострення ситуація на Сході України російські журналісти почали цікавитися у представників влади РФ, чи можуть відбутися термінові переговори офіційних Москви та Києва. На це запитання першим дав відповідь незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков. Він офіційно заявив, що телефонні перемовини на найвищому рівні між російським президентом Володимиром Путіним та українським лідером Володимиром Зеленським на найближчі дні поки не заплановані, передає ONLINE.UA.

"Ми не анонсуємо телефонні розмови. Поки в найближчі дні такої розмови немає в планах президента. З іншого боку, за необхідності така розмова дуже легко може бути узгоджена через наявні канали спілкування", — заявив прессекретар очільника Кремля.

Зазначається, що представники російських медіа запитали Пєскова про повідомлення у ЗМІ з приводу того, що українська влада нібито попросила про телефонну розмову з Москвою на найвищому рівні.

Не можна не згадати про те, що нещодавно команда Володимира Зеленського представила в ТКГ мирний план по Донбасу, в якому йдеться про повне припинення конфлікту і демілітаризацію ОРДЛО на початку 2021 року, що дозволить провести там місцеві вибори навесні. Поплічники глави Кремля Володимира Путіна спочатку стверджували, що підтримують будь-які кроки до мирного врегулювання конфлікту, однак згодом різко змінили позицію і підтримали план окупантів ОРДЛО. Як стверджує радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, таким чином Росія фактично визнала себе стороною конфлікту на Донбасі, а це дуже важливо для офіційного Києва, оскільки тепер перемовини будуть вестися безпосередньо з офіційною Москвою, яка 6 років намагалася видати себе за "посередника", і безпосередньо Путіну доведеться відповідати за невиконання нормандських домовленостей, ухвалених на саміті в Парижі рік тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постійний представник українського лідера Володимира Зеленського у Криму Антон Кориневич звернувся до кримчан та міжнародної спільноти та заявив, що РФ як держава-окупант неправильно розподіляє водні ресурси на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?