У Путіна знову почали погрожувати Україні та іншим державам
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знову почали погрожувати Україні та іншим державам

У Путіна знову почали погрожувати Україні та іншим державам

У Кремлі заявили, що готові й надалі захищати російськомовних людей в інших країнах. Про це повідомляє ONLINE.UA посиланням на "УНІАН".

За відповідною заявою виступив уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії, верховенства права Георгій Лук'янцев. За його словами захист "земляків" за кордоном — пріоритет зовнішньої політики РФ.

Утім, дипломат не пояснив, як може бути "земляком" громадянин іншої країни.

"Це не тільки ситуація з захистом російськомовного населення в країнах Прибалтики, це ситуація з дотриманням прав російськомовного населення в Україні, вона доводиться до відома дипломатичної кореспонденції, у листах по лінії наших постійних представництв", - зазначив Лук'янцев.

Він додав, що Кремль стурбований через поступове зникнення російськомовних шкіл. МЗС у цій ситуації готовий не просто говорити про "проблеми".

"Ми прагнемо вказувати на те, що ті або інші дії можуть бути кваліфіковані як порушення відповідних зобов'язань цих держав по тих або інших міжнародних документах. Це стосується міжнародних договорів у сфері прав людини", - резюмував Лук'янцев.

Нагадаємо, Крим анексований Росією навесні 2014 року саме з приводу "захисту" російськомовного населення. Для окупації пів острова Кремль за допомогою пропагандистських інструментів створював атмосферу загрози.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міжнародні експерти заявили, що російський агресор використовує Україну як полігон для кібератак. Неофіційні дані вказують на причетність кремлівського угрупування хакерів Gameredon до подібних злочинів, жертвами яких стали українські об'єкти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?