У Путіна зробили нову нахабну заяву про територію України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зробили нову нахабну заяву про територію України

У Путіна зробили нову нахабну заяву про територію України

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ не згодна з поверненням українському уряду контролю над окупованим Дебальцевим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Що стосується Дебальцевого, то тут ситуація, коли раніше досягнуті домовленості трактуються зовсім по-іншому. Російська сторона абсолютно не згодна. Це питання абсолютно залишилося за дужками як неузгоджене. Робота з цього питання триватиме на рівні міністрів і помічників", - заявив прес-секретар Путіна.
Відзначимо, 19 жовтня в Берліні пройшли переговори лідерів "нормандського формату", після яких президент України Петро Порошенко наполіг на розведенні сил і засобів в чотирьох населених пунктах на Донбасі, і, зокрема, наголосив на необхідності демілітаризації Дебальцевого.
"Українська сторона наполягала, щоб серед цих чотирьох пунктів обов'язково присутнє Дебальцеве, як місце, де ми повинні забезпечити демілітаризацію району, адже, згідно з меморандумом від 19 вересня і 12 лютого, - ця територія була під контролем українських військових, і ми вважаємо, що це буде значною мірою сприяти встановленню процесу деескалації, і це буде досить ефективно", - говорив Порошенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, про необхідність відновлення контролю України над окупованим Дебальцевим також говорилося на засіданні Тристоронньої контактної групи 18 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?