У Путіна звинуватили Україну у "розвитку сепаратизму"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна звинуватили Україну у "розвитку сепаратизму"

У Путіна звинуватили Україну у "розвитку сепаратизму"
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна знову накинулася із звинуваченнями на офіційний Київ. Цього разу секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев почав публічно скаржитися на те, що ухвалення Верховною Радою закону про державну мову є продовженням русофобських дій українських політиків, якими нібито керує Білий дім. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "АіФ".

"Те, що відбувається в Україні – це продовження русофобських дій недалекоглядних політиків, які прийшли до влади після держперевороту 2014 року і керованих зі США. Послідовно відпрацьовуючи сценарій Вашингтона з розділення єдиного народу Росії і України, вони вже перетворили колись процвітаючі землі на відсталий сировинний придаток Заходу, а тепер руйнують культурно-цивілізаційні основи держави", — заявив представник команди Володимира Путіна.

Окрім того, секретар Ради безпеки РФ згадав заяву Державної думи РФ про те, що "Київ на догоду Вашингтону свідомо ігнорує навіть свою Конституцію", яка гарантує вільний розвиток, використання і захист інших мов. Микола Патрушев також поскаржився на те, що українська влада, ухвалюючи закон про свою державну мову, нібито протиставляє себе "основному населенню" України, а також "провокує додаткову напругу в суспільстві, сприяє розвитку сепаратизму". За словами російського чиновника, нинішній закон це вже "19-ий етап мовної дискримінації в Україні". Він також цинічно зазначив, що "в Росії нікому і в голову не приходить гнобити інші мови, в тому числі українську".

"Культивована владою України русофобія вже призвела до серйозної деградації двосторонніх торгово-економічних відносин, але український бізнес намагається зберегти налагоджені десятиліттями зв'язки, щоб не допустити повного розвалу економіки у своїй країні", – додав поплічник Володимира Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дипломат Олександр Потєхін озвучив думку, що Володимир Путін очікує на зміну керівництва ФРН та Франції, яке, як сподівається очільник Кремля, посилить тиск на Україну, для того щоб вона згодилися на умови влади РФ по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?