У Раді готують новий удар по Росії - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді готують новий удар по Росії - подробиці

У Раді готують новий удар по Росії - подробиці
Джерело:  online.ua

Народні депутати фракцій "Слуга народу", "Євросолідарність" та "Голос" розробили проєкт звернення до інших держав на рівні парламентів із закликом продовжувати санкційний тиск на Росію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради, де зареєстровано проєкт постанови №3068.

Йдеться про санкції до того моменту, як не буде відновлено суверенітет і територіальну цілісність України.

"Верховна Рада звертається до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України, як такі, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, посилювати політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-окупанта до повного припинення нею збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних державних кордонів", - говориться у постанові.

Окрім того, нардепи закликали іноземних колег до продовження політики невизнання щодо кримської окупації, яку вдіяв Кремль та нагадали їм, що Росія жорстокішим чином порушила Устав ООН, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року, а також інші домовленості.

Для тиску на агресора цивілізований світ повинен використати усі доступні методи, щоб звільнити окуповані території Донеччини й Луганщини, відповідно, разом з українськими громадянами, які там мешкають.

Паралельно зазначається необхідність тиску у зв'язку з діями російського агресора у Чорному та Азовському морях.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому Сполучені Штати пригрозили Росії новими санкціями, якщо вона спробує все ж добудувати газогін "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?