У Раді попередили про нову хвилю великої приватизації
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді попередили про нову хвилю великої приватизації

У Раді попередили про нову хвилю великої приватизації
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради незабаром передбачають скасувати заборону на організацію аукціонів, на яких продають об’єкти великої приватизації. Такі заходи були вжиті через введення карантину на тлі епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання парламенту у четвер, 4 лютого.

За офіційними даними, розробниками законопроєкту №4543 стали представники Кабінету міністрів. За ухвалення документа як основу раніше проголосували 284 нардепи.

Згідно з пояснювальною запискою, український уряд наголошує на потребі державного бюджету в нових надходженнях. Це необхідно для боротьби проти епідемії коронавірусу.

“Бюджет України вимагає ресурсів для боротьби з пандемією, утримання економічної стабільності України... З метою наповнення державного бюджету коштами від продажу об'єктів великої приватизації доцільно зняти законодавчі обмеження на прийняття будь-яких заходів щодо приватизації об'єктів великої приватизації, у тому числі проведення аукціонів”, - зауважили розробники.

Нагадаємо, карантин в Україні триває з середини березня 2020 року. Перші два місяці він був чинним як локдаун, що передбачав навіть блокування транспорту, а після його тримають у вигляді адаптивного режиму. Він інколи посилювався, це були так званий карантин вихідного дня та менш суворий за весняний локдаун у січні-2021.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Мінфіну Сергій Марченко звертає увагу українців на те, що за 2 роки в нашій країні запровадять накопичувальну пенсійну систему. Як стверджує міністр, вона означає більше, ніж просто другий рівень. Зокрема чимало людей переконані, що йдеться про підняття пенсійного віку, однак це не так.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?