У Раді попереджають українців про катастрофу - названа причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді попереджають українців про катастрофу - названа причина

У Раді попереджають українців про катастрофу - названа причина
Джерело:  5 канал

Учасники газового ринку жорстко розкритикували ініціативу новоутвореного ТОВ "Оператор ГТС України", дочірнього товариства "Укртрансгаз" про фактично триразове підняття тарифів на газ, про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".

Свої аргументи "Оператор" виклав на спеціальному засіданні, яке анонсувалося як відкрите, але пресу на нього не впустили. Варто зазначити, що також на ньому були відсутніми представники Міністерства фінансів, регуляторного комітету та інших державних органів.

"Ми так і не змогли отримати жодної кваліфікованої відповіді на цьому засіданні. Ініціатори його не могли пояснити ключових моментів, таких як нульова ставка транзиту, що береться до розрахунку", - каже нардеп Муса Магомедов.

Водночас інформацію про підвищення тарифів "Оператор ГТС України" оприлюднив на своєму сайті. Відповідно до проєкту – вже з грудня тарифи можуть зрости подекуди утроє. Учасники зустрічі у своїх думках були одностайними: такі цифри для реального сектору непідйомні.

"Це "сирий" проєкт. Його цифри нічим не підтверджені. Він призведе до того, що ціна для споживачів збільшиться утроє. Це катастрофічно, як для населення так і для промисловості",– додав Магомедов.

Своє обурення оприлюдненим проєктом висловили і низка асоціацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2".  Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?