У Раді пригрозили очільнику МОЗ Степанову за провал вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді пригрозили очільнику МОЗ Степанову за провал вакцинації

У Раді пригрозили очільнику МОЗ Степанову за провал вакцинації
Джерело:  online.ua

Президентська політична сила "Слуга народу" звертає увагу українських громадян на те, що очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов несе особисту відповідальність за початок вакцинації, і в разі її провалу партія Володимира Зеленського має намір ініціювати його відставку. З такою гучною заявою виступила народна обраниця з фракції Ірина Верещук в ефірі телеканалу  "Україна 24", передає ONLINE.UA.

"Ми будемо розглядати таке питання (відставки – ред.). Я вважаю, що це не покарання. У будь-якому разі міністр Степанов далі не зможе, перебуваючи на посаді, бути ефективним і таким, якому довіряє суспільство. Йдеться про слово - він дав слово не тільки нам як фракції, але і всьому суспільству до кінця місяця розпочати вакцинацію", – наголосила депутатка.

Представниця "Слуги народу" публічно пообіцяла, що кандидат на місце глави МОЗ пройде ретельну перевірку. За словами політикині, вона особисто проголосувала б за голову комітету Ради з питань здоров'я Михайла Радуцького.

"Якщо буде ініційована та проголосована відставка міністра Степанова, обов'язково людина, яка буде номінуватися на посаду, буде перед тим нами екзаменуватися, протестована і рекомендована до голосування", - заявила Ірина Верещук.

Не можна також не згадати про те, що 17 лютого в Івано-Франківській області комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо посилення карантину через поширення коронавірусу COVID-19. Напередодні до регіону з приводу погіршення прибув заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. За його словами, йдеться про введення “червоного” рівня обмежень.

“Ситуація з розповсюдження коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична”, — розповів тоді представник команди Максима Степанова.

Він також звернув увагу на те, що останні 10 днів фіксується суттєва зростання числа випадків коронавірусної хвороби, і що найбільше нас лякає — госпіталізацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЮНІСЕФ озвучила обіцянку Україні щодо вакцини Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?