У Раді прогнозують відставку ще одного міністра
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді прогнозують відставку ще одного міністра

У Раді прогнозують відставку ще одного міністра
Джерело:  online.ua

19 жовтня новообраний перший заступник очільника українського парламента Олександр Корнієнко припустив, що один із міністрів може подати у відставку за власним бажанням найближчим часом. 

Джерело: сайт Верховної Ради України

Корнієнко: Сьогодні, можливо, один із міністрів напише заяву

"Немає в мене інформації (щодо рішень парламенту про зміни в Кабміні – ред.). Є інформація, що сьогодні, можливо, один із міністрів напише заяву", - повідомив Олександр Корнієнко.

Варто звернути увагу на те, що віцеспікер все-таки не зміг підтвердити чутки, що очільник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву про відставку.

Що відомо про відставки в Кабміні

Як уже згадувалося раніше, ще 15 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов публічно поскаржився на те, що Міндовкілля не в достатньому обсязі виконує укази глави держави Володимира Зеленського і що члени Радбезу доручили прем'єру розглянути питання роботи керівництва міністерства під час найближчого засідання Кабінету міністрів.

За словами окремих українських видань, покинути уряд Дениса Шмигаля можуть 5-6 міністрів: окрім Олега Уруського, Андрія Тарана і Марини Лазебної, це Олександр Ткаченко, а також Олексій Чернишов, який обіймає посаду міністра розвитку громад і територій.Що цікаво, очільник КМУ Денис Шмигаль казав про міністра оборони Андрія Тарана, що він "на своєму місці".

Що також важливо розуміти, кадрові питання уряду в українському парламенті планували розглядати на початку жовтня, але відклали.

Не можна також не згадати про те, що президент Володимир Зеленський також планує відправити у відставку чинного очільника НБУ Кирила Шевченка. Ба більше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак уже почав шукати кандидатів на заміну. Про це написала інформаційна агенція Bloomberg з посиланням на трьох інсайдерів з оточення президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?