У Зеленського прокоментували чутки про звільнення глави НБУ Шевченко
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прокоментували чутки про звільнення глави НБУ Шевченко

У Зеленського прокоментували чутки про звільнення глави НБУ Шевченко
Джерело:  online.ua

Главі Нацбанку України Кирилу Шевченко не загрожує звільнення. Це питання зараз не стоїть на порядку денному.

Джерело: Forbes

Чутки про можливе звільнення Шевченка, прокоментував заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко. Він запевнив, що зараз для зміни голови Нацбанку немає ніяких підстав.

"Якщо у президента є питання до Кирила Шевченка, то він їх ставить. Його звільнення не на порядку денному. В Україні зазвичай преса звільняє раніше, ніж президент", - заявив Тимошенко.

Що відомо про кадрові зміни в НБУ

Кілька днів тому ЗМІ повідомили, що команда українського лідера Володимира Зеленського розглядає варіант звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку, зокрема через провал переговорів з Міжнародним валютним фондом. Як стверджували інсайдери в Офісі президента, невдоволення спровокувало і останнє рішення Нацбанку поступово згорнути програму довгострокових кредитів рефінансування.

Тимошенко запевняє, що фінансування великого будівництва не скорочуватимуть.

"Проблем немає, і скорочення фінансування не буде. Велике будівництво - це великий мультиплікатор для економіки, тому держбанки дають кредити під ці проєкти. Ми говоримо НБУ про плани і де необхідна допомога, вони це розуміють", - зазначив заступник голови ОП.

Після появи чуток про можливе звільнення Шевченка, Зеленський вже виступав із заявою. Він підкреслював, що не збирається втручатися в діяльність Нацбанку і запевняв, що готовий "допомагати і заспокоювати" ті чи інші конфлікти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?