Заступник Венедіктової зі скандалом звільняється із Офісу генпрокурора
Категорія
Політика
Дата публікації

Заступник Венедіктової зі скандалом звільняється із Офісу генпрокурора

Заступник Венедіктової зі скандалом звільняється із Офісу генпрокурора
Джерело:  online.ua

26 липня офіційно стало відомо, що український чиновник Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника генерального прокурора та з органів прокуратури.

Джерело: юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси Мамедова

Мамедов звільняється із Офісу генпрокурора - відома причина

Як стверджують юристи, команда генпрокурорки Ірини Венедіктової свідомо створювала складні умови роботи та всіляко блокувала виконання Мамедовим своїх посадових обов’язків, систематично здійснюючи тиск на нього, що повністю нівелює основоположні принципи незалежності прокурора.

"Наприкінці червня — початку липня його позбавили керування Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту та Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству, достроково припинили доступ до держтаємниці, скоротили посаду заступника генпрокурора та порушили ряд дисциплінарних і кримінальних проваджень, де розслідування не лише координується, а й фактично здійснюється підпорядкованими безпосередньо генпрокурорці підрозділами", - запевняють представники юридичної компанії "Міллер".

Окрім того, юристи почали скаржитися, що, мовляв, використовується дискредитаційна інформаційна кампанія.

"Залишатись на посаді без можливостей виконання своїх повноважень є неприйнятним для нашого клієнта. Саме тому Гюндуз Мамедов після 25 років роботи в органах прокуратури прийняв рішення про відставку", - заявивили в "Міллері".

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільниця ОГП Ірина Венедіктова позбавила свого заступника Гюндуза Мамедова керівництва над так званим "Департаментом війни", а пізніше забрала решту повноважень.

Чиновник відповідав за напрямок воєнних злочинів і окупованих територій з 2016 року: спершу у прокуратурі АР Криму, а потім вже у ОГП, куди прийшов за часів Руслана Рябошапки. Після звільнення його команди залишився працювати з Венедіктовою, однак доволі довго перебував у конфлікті з генпрокуроркою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?