У Раді пропонують позбавити акредитації журналістів з каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пропонують позбавити акредитації журналістів з каналів Медведчука

У Раді пропонують позбавити акредитації журналістів з каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді запропонували рішення щодо скасування акредитації журналістів телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK, які пов’язують з оточенням Віктора Медведчука. Народні депутати виступили з проєктом постанови № 5057, яку вже зареєстрували у парламенті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Ради.

За офіційними даними, йдеться про тимчасове призупинення акредитації журналістів і представників знімальних команд. Раніше лунали пропозиції щодо недопуску таких медіаробітників безпосередньо у будівлю парламенту, що дозволяв робити їхній статус.

Наразі текст згаданої постанови ще не оприлюднений, документ вивчає президія парламенту.

Нагадаємо, на території України мовлення цих трьох телеканалів заблокували, оскільки їх номінальний власник нардеп Тарас Козак потрапив під санкційне рішення Ради національної безпеки та оборони. Документ, підписаний нещодавно президентом Володимиром Зеленським, фактично звинуватив прибічника Медведчука у частковому фінансуванні окупаційного режиму на Донбасі.

Нардеп потрапив під санкції через зв’язок із торгівлею вугіллям з ОРДЛО. На такому підґрунті влада заблокувала низку його активів, зокрема й медіа-проєкти, які займалися вихвалянням Медведчука й просували відверто російські пропагандистські тези.

Відомо, що люди так званого кума Володимира Путіна купили “112 Україна”, NewsOne, ZIK упродовж кількох останніх років. Канал ZIK, зокрема, працював раніше без нав’язування антиукраїнської позиції своїй аудиторії. Придбання його Медведчуком спричинило так чи інакше звільнення близько 300 працівників.

Утім, російську пропаганду це не смутило жодним чином. У Кремлі та партії “Опозиційна платформа — За життя” обурилися санкціям проти каналів, які вже назвали “цензурою”.

Як повідомляв ONLINE.UA, санкції проти людей олігарха Віктора Медведчука, якими заблокували мовлення його телеканалів в Україні, підготовлені заздалегідь, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Він звернув увагу на неможливість скасування такого рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?