У Зеленського оцінили ймовірність скасування санкцій проти каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили ймовірність скасування санкцій проти каналів Медведчука

У Зеленського оцінили ймовірність скасування санкцій проти каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

Санкції проти людей олігарха Віктора Медведчука, якими заблокували мовлення його телеканалів в Україні, підготовлені заздалегідь, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Він звернув увагу на неможливість скасування такого рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика.

За його словами, зібрані матеріали використали одразу після підготування масиву.

“Ці рішення відмінити буде вже неможливо, тому що те, що зібрали наші служби, те, що за нашим завданням відпрацьовували протягом майже 8 місяців, сьогодні це можна вже сказати, матеріали – вони були реалізовані в той час, коли вони були готові”, - пояснив Данілов.

Він назвав помилкою думку про те, що відповідні рішення готуються “за день, за тиждень, за місяць”. Розробка санкцій проти народного депутата Тараса Козака, який номінально володіє каналами “112 Україна”, NewsOne, ZIK, тривала з минулого літа.

Секретар РНБО назвав медіаактиви так званого кума Володимира Путіна “пропагандистською машиною Російської Федерації”, а не засобами масової інформації.

“Більше того, коли ми з кожним днем отримували все більше і більше додаткової інформації, як це відбувається, хто це фінансує, в який спосіб відбуваються ті чи інші речі, які відбуваються на цих каналах, нам стало цілком зрозуміло, що це дуже небезпечна для безпеки країни ситуація, коли вони можуть перейти вже певну, скажімо так, межу”, - зауважив посадовець.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав рішення РНБО з приводу санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Данілов наголосив, що розуміє стурбованість міжнародної та європейської федерацій журналістів, однак просить звернути увагу на українські виняткові обставини та радить ретельно вивчити контент вищезгаданих каналів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?