У Раді пропонують змінити закон про санкції, якими вдарили по Медведчуку
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пропонують змінити закон про санкції, якими вдарили по Медведчуку

У Раді пропонують змінити закон про санкції, якими вдарили по Медведчуку
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков звернув увагу на суперечливий момент в українському законодавстві щодо санкцій. Він вважає, Рада національної безпеки та оборони не повинна мати де-факто одноосібні повноваження для таких рішень. Голова парламенту припустив, що закон про введення рестрикцій у майбутньому необхідно буде переглянути й змінити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Нам треба... змінити закон про санкції, щоб ні в кого не було різночитань і щоб такі повноваження були в повному обсязі в РНБО. І тоді це було б дієвим механізмом”, - пояснив Разумков свою позицію.

Він визнав, що підтримав під час останнього засідання РНБО ініціативу із введення санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб, однак водночас політик виступив з окремою думкою з цього приводу.

“Так, дійсно, це було так. Чому? Тому що це рішення стосувалося і громадян України, і громадян Російської Федерації. І ви знаєте про моє перше голосування. Це стосується правової позиції. Подобається вона нам чи не подобається, але вона має бути правовою незалежно від того, де рішення ухвалюють — у Верховній Раді, на засіданнях РНБО чи в будь-якому іншому відомстві”, - нагадав спікер про своє утримання від голосування за санкції проти Тараса Козака.

Разумков зауважив, паралельно з санкціями необхідно ініціювати судові процеси, або ж вносити зміни до санкційного законодавства. У політичних колах існує думка про введення санкцій проти громадян України на одному рівні з іноземцями, якщо йдеться про терористичні зв’язки.

“Але якщо ми піднімемо з вами стенограму засідання Верховної Ради, коли розглядали закон про санкції (серпень 2014 року), то там чітко звучить формулювання, що на громадян України санкції не поширюються”, - додав спікер.

Нагадаємо, санкції наразі чинні проти олігарха Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, а також оточення, серед якого нардеп Козак — номінальний власник телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна обурена рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОПЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі відразу ж прокоментували обмеження і зв’язали їх з загостренням на Донбасі, яке вже спостерігається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?