У Раді просять ДБР відкрити провадження проти Зеленського: що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді просять ДБР відкрити провадження проти Зеленського: що відбувається

У Раді просять ДБР відкрити провадження проти Зеленського: що відбувається
Джерело:  online.ua

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко просить ДБР відкрити провадження щодо українського лідера Володимира Зеленського за "зловживання владою". Про це він повідомив в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Йдеться про інцидент, коли Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Дональдом Трампом сказав, що наступним генеральним прокурором України "буде 100% його людина".

За словами Гончаренко, у словах Зеленського можна побачити ознаки злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем"). Народний обранець каже, що призначений генпрокурор Рябошапка не може виконувати свої обов’язки та незалежно проводити розслідування щодо президента і його оточення.

Гончаренко додав, що глава держави не може обіцяти кому б то не було, що "справа буде розслідувана або що він доручить генпрокурору щось зробити".

"Ми все таки живемо в демократичній, а не монархічній країні. Впевнений, що ДБР почне кримінальне розслідування щодо даного висловлювання Володимира Зеленського", - написав нардеп.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко направив депутатський запит на ім’я керівника Офісу президента Андрія Богдана, у якому просить надати стенограми всіх телефонних розмов між президентами України і РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?