У Раді прямо пригрозили відставкою одразу кільком міністрам
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді прямо пригрозили відставкою одразу кільком міністрам

У Раді прямо пригрозили відставкою одразу кільком міністрам
Джерело:  online.ua

З українського уряду вже найближчим часом можуть відправити у відставку одразу кількох міністрів - у п’ятницю, 10 вересня, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков знову пригрозив звільненням.

Джерело: Українська правда

За словами голови українського парламенту, йдеться про трьох чи чотирьох одночасно осіб.

“Я думаю, що цифра 3-4 достатньо реалістична”, - відповів він стосовно кількості міністрів, які можуть вже дуже скоро втратити свої чинні посади.

Водночас він пожартував, що ближче до парламентського засідання кількість топпосадовців з уряду у переліку на відставку може збільшуватися. Прізвища політик називати відмовився та назвав це некоретним вчинком у такій ситуації.

“Некоректно, тому що хтось із колег з уряду може самостійно піти у відставку, когось може прем'єр подавати – це точно не моя зона відповідальності це коментувати”, - уточнив Разумков.

Відставки у Кабміні

Голова Ради вже не вперше за останні тижні виступає з коментарями-попередженнями стосовно звільнень в українському уряді, які парламент вже незабаром розглядатиме. Причиною він назвав численні претензії до представників уряду.

“Відставки можливі... Справді є міністри, до яких є запитання. До деяких — і у мене особисто. Я наразі не переходитиму на прізвища. Є ті, хто, можливо, самостійно піде у відставку, а є ті, хто в "добровільно-примусовому форматі" можуть залишити Кабінет Міністрів України”, - наголосив раніше спікер, але відзначив - жодних подань ще за різними рівнями не надходило.

Неофіційні джерела “Української правди” стверджують, що розглядається звільнення наступних посадовців:

  • віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського;

  • міністра оборони Андрія Тарана;

  • міністра соціальної політики Марину Лазебну;

  • міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка;

  • міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

Водночас не передбачається звільнення одразу прем’єр-міністра Дениса Шмигаля або міністра юстиції Дениса Малюськи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?