У Раді розповіли, на скільки може подешевшати газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді розповіли, на скільки може подешевшати газ для населення

У Раді розповіли, на скільки може подешевшати газ для населення

У вересні вартість газу для населення буде помітно дешевшою у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив глава комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

«Згідно з останньою інформацією, ціна газу для населення у вересні буде знижена приблизно на 115 грн за тисячу кубометрів. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни газу для населення становить уже близько 30%», – заявив Герус на засіданні погоджувальної ради парламенту.

Зниження ціни на газ в Україні пов’язане з тим, що вартість природного газу в Європі впала цього літа до десятирічного мінімуму. Експерти прогнозують, що ціна на нього буде продовжувати знижуватися і надалі. На це, в свою чергу, впливають два додаткові фактори.

По-перше, більшість країни Євросоюзу майже максимально заповнили свої газові сховища, побоюючись чергової російсько-української «газової війни» у січні наступного року. По-друге, до Європи почав регулярно надходити скраплений газ із США. І хоча його обсяги поки не дуже значні, він все одно тисне на ціни.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, що сім’я нового прем’єр-міністра України Олексія Гончарука має приблизно 21 тисячу гривень боргу за комунальні послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?