У Раді розповіли, як будуть боротися з «кнопкодавством»
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді розповіли, як будуть боротися з «кнопкодавством»

У Раді розповіли, як будуть боротися з «кнопкодавством»
Джерело:  online.ua

Протягом найближчих тижнів на робочих місцях депутатів Верховної Ради почнуть встановлювати спеціальні «сенсорні кнопки», які не дозволятимуть парламентаріям голосувати за своїх колег. Про це в інтерв’ю «5 каналу» розповів спікер Ради Андрій Парубій, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на запитання, коли парламент нарешті позбудеться проблеми «кнопкодавства», голова Верховної Ради зазначив, що встановлення «сенсорних кнопок» планувалося ще раніше, але цього ще не встигли зробити через оголошення дострокових виборів. Зараз, у проміжку між останнім сесійним днем 11 липня та початком роботи Ради нового скликання, технічні працівники займатимуться цим питанням.

Андрій Парубій висловив сподівання, що «до кінця цієї каденції сенсорна кнопка і персональне голосування буде введено». Відповідне розпорядження вже підписано.

Як відомо, 21 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про забезпечення особистого голосування народними депутатами України. Цим документом пропонується передбачити кримінальну відповідальність за неособисте голосування у вигляді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також громадські роботи за депутатські прогули. Очікується, що відповідні зміни до законодавства будуть проголосовані вже наступним складом парламенту.

Нагадаємо, що у партії «Слуга народу» розповіли, коли хочуть провести перше засідання нової Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?