У Раді спрогнозували, що буде з курсом долара в 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді спрогнозували, що буде з курсом долара в 2021 році

У Раді спрогнозували, що буде з курсом долара в 2021 році
Джерело:  online.ua

Курс долара в Україні в 2021 році буде стабільним - ніяких різких стрибків не передбачається, хоча і можливі спекулятивні коливання. На даний момент немає ніяких підстав для різкого подорожчання американської валюти. Такий прогноз озвучив народний депутат від "Слуги народу" і глава податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в ефірі Україна 24, передає ONLINE.UA.

"Якщо говорити про прогноз курсу гривні на цей рік, то ніяких підстав говорити про карколомні зміни в курсі валют у нас немає. У нас досить нормальний платіжний баланс, у нас досить великі золотовалютні резерви НБУ, у нас невисока інфляція за результатами минулого року - приблизно 4% ", - запевнив Гетманцев.

Він переконаний, що НБУ шляхом валютних інтервенцій зможе заспокоїти будь-які валютні коливання, нагадавши, що в держбюджеті України на 2021 рік закладено прогноз середньорічного курсу 29,1 грн за долар.

Важливо додати, що аналітики з Goldman Sachs Group попередили, що становище долара США як світової резервної валюти знаходиться під загрозою. На думку фахівців, зараз долар зіткнувся з декількома ризиками, а саме: курс Федерального резерву США може зміститися в сторону "інфляційного ухилу", зростання політичної невизначеності і зростаючі побоювання, пов'язані з черговим сплеском коронавирусной інфекції в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Мінфіну Сергій Марченко запевнив, що зараз немає ніяких передумов для того, що буде запущено друкарський станок і гривня обвалиться. За його словами, офіційний курс на протязі всього 2021 року триматиметься в районі 29,1 гривні за долар, що і передбачено в бюджеті на наступний рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?