Яким буде курс долара в Україні: глава Мінфіну оновив прогноз на 2021 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Яким буде курс долара в Україні: глава Мінфіну оновив прогноз на 2021 рік

Яким буде курс долара в Україні: глава Мінфіну оновив прогноз на 2021 рік
Джерело:  online.ua

Курс долара в Україні в 2021 році буде стабільним, ніяких значних коливань гривні не передбачається. Такий довгостроковий прогноз озвучив глава Мінфіну Сергій Марченко. Міністр запевнив, що немає ніяких передумов для того, що буде запущено друкарський станок і гривня обвалиться. За його словами, офіційний курс на протязі всього 2021 року триматиметься в районі 29 гривень за долар, що і передбачено в бюджеті на наступний рік. Яким буде курс долара в Україні і до чого готуватися українцям, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Я хочу, щоб українці менше звертали уваги на обмінники. Курс національної валюти буде стабільним. Це - ключове. Немає ніяких передумов, щоб було інакше. Це також - і позиція НБУ, який має стабільні передумови. Інакше бути не може. Тому не варто турбуватися незначними ситуативними коливаннями ", - заявив Марченко.

Міністр підкреслив, що навіть в разі отримання нового траншу МВФ курс долара в Україні сильно не зміниться.

"Зниження курсу - не завжди і не всім добре. Тому я кажу саме про стабілізацію. Коливання повинні проходити в рамках певних параметрів. Різкі девальвація або ревальвація - це вже погано. Різке зміцнення гривні робить вітчизняну економіку менш конкурентоспроможною. Ми заклали середньорічний курс на рівні 29,1 грн, щоб мати можливість у разі різних сценаріїв бути готовими здійснити всі державні витрати. Думаю, курс буде стабільним, як в цьому році ", - пояснив Марченко.

Важливо відзначити, що відомий економічний експерт і головний редактор Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар спрогнозував раніше, що в 2021 році середньорічний курс складе 27,9 гривень за долар. Він також відзначав, що українцям можна розраховувати на літнє зміцнення курсу до 27 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики з Goldman Sachs Group спрогнозували, що далі буде з доларом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?