У Раді відповіли, чи заборонятимуть чоловікам призовного віку вступати до ВНЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді відповіли, чи заборонятимуть чоловікам призовного віку вступати до ВНЗ

У Раді відповіли, чи заборонятимуть чоловікам призовного віку вступати до ВНЗ
Джерело:  online.ua

Депутатка ВР повідомила, що забороняти чоловікам призовного віку вступати до ВНЗ поки не планують. Проте в умовах воєнного стану можуть вноситися зміни до законів.

Джерело: Радіо Свобода

Чи заборонять чоловікам вступати до університетів

Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина заявила, що у парламенті активно обговорюється питання про те, аби заборонити чоловікам вступ до ВНЗ на денну форму навчання. Причиною виникнення таких обговорень пов’язане зі збільшенням кількості студентів-чоловіків на денній формі навчання за останній рік.

Гришина заявила, що скоріше за все, такі зміни впроваджуватись не будуть, адже є дискримінаційними ат нелогічними.

Депутатка також підкреслила, що поки що така інформація є нічим більшим ніж “вкидами” чи чутками.

Я хочу заспокоїти всіх чоловіків, що наразі це тільки чутки і вкиди, які ширяться Telegram-каналами. Жодної офіційної інформації про такі законодавчі ініціативи у нас немає, – зазначила вона.

Повідомляється, що у комітеті освіти немає в розробці жодного подібного законопроєкту.

Проте депутатка зауважила, що в умовах воєнного стану можуть обмежуватися конституційні права і свободи громадян, тому зміни до законів також можуть вноситися.

Освіта — це не спосіб уникнення мобілізації. Якщо в країні постане питання про збільшення кількості чоловіків на фронті, то у разі прийняття такого рішення, то це буде точно здійснюватися шляхом внесення змін в спец закони.

В Україні за рік збільшилась кількість вступників до ВНЗ

Університети, за наслідками вступної кампанії цього року, зафіксували небувалий приріст студентів-контрактників, їх кількість зросла майже на 40%.

При цьому кількість чоловіків, які вступили на платне навчання збільшилася на 82%

У деяких університетах кількість нових студентів-чоловіків зросла вдесятеро й більше. У Чернівецькому торговельно-економічному інституті кількість контрактників першого року навчання зросла у 12 разів!

Вік нових студентів складає 30-50 років.

Одними з основних причин є те що таким чином можна уникнути мобілізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?