Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою під час захоплення Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою під час захоплення Бахмута

Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою під час захоплення Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами американських аналітиків, під час боїв за Бахмут почала різко зростати конкуренція між російськими приватними військовими компаніями (ПВК), що, звичайно, ускладнює процес захоплення міста.

Джерело:  ISW

У ISW кажуть, що в Бахмуті зростає конкуренція між російськими ПВК

Іноземні експерти звертають увагу на відеозвернення до президента очільника Кремля Володимира Путіна бойовиків ПВК "Потік" (за попередніми даними, це один з трьох добровольчих загонів газового монополіста "Газпром").

За словами самих найманців, посадові особи "Газпрому" сказали членам "Потоку", що вони підпишуть контракти з Міністерством оборони (МО) Росії, але потім їх змусили підписати контракти з ПВК "Редут".

Окрім того, повідомляється, що "Газпром" сформував ще два підрозділи – "Факел" і "Пламя", якими керує МО РФ.

Бойовики "Потоку" скаржаться на погане поводження з боку "вагнерівців", які навіть погрожують їх розстріляти, якщо ті відійдуть від лінії зіткнення.

Нещодавно з'явилася інформація, що найманці з "Потоку" залишили свої позиції в Бахмуті через недостатню кількість боєприпасів.

На переконання американських аналітиків, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, цілком можливо, оцінює збільшення кількості ПВК навколо Бахмута як конкуренцію.

Він також усвідомлює той факт, що посилення присутності інших приватних військових формувань у районі Бахмута може призвести до значних розбіжностей.

РФ посилила кампанію депопуляції на окупованих територіях України

Як стверджує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, наразі влада РФ робить усе можливе, щоб змінити етнічний склад України.

Що важливо розуміти, Кремль активно проводить масштабне переселення людей переважно з бідних і віддалених регіонів Росії в Україну.

Росія може сподіватися завезти росіян, щоб заповнити знелюднілі райони України з метою подальшої інтеграції окупованих районів до Росії в соціальному, адміністративному, політичному та економічному плані, тим самим ускладнюючи умови для реінтеграції цих територій до складу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?