У Раді відповіли, коли бізнесу насправді чекати допомоги від Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді відповіли, коли бізнесу насправді чекати допомоги від Зеленського

У Раді відповіли, коли бізнесу насправді чекати допомоги від Зеленського
Джерело:  rbc.ua

24 листопада глава держави Володимир Зеленський анонсував довгоочікувану грошову підтримку ФОПів та найманих робітників, які постраждали від карантинних обмежень. Його політична сила "Слуга народу" позитивно оцінила ідею українського лідера, а також нарешті відповіла, коли бізнесу чекати допомоги. Варто звернути увагу на те, що для надання допомоги бізнесу до парламенту повинні надійти відповідні законопроєкти. Очільник партії Олександр Корнієнко наголосив, що розпочати роботу над законопроєктами можна буде з наступного пленарного тижня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Як стверджує представник команди Володимира Зеленського, пленарний тиждень стартує з 30 листопада. Саме тоді народні обранці отримають можливість розпочати роботу над законопроєктом. За його словами, у "Слузі народу" схвально оцінюють ініціативи президента щодо підтримки ФОПів.

"Держава має підтримати як тих, хто постраждає в разі запровадження нових карантинних обмежень, так і тих, хто вже постраждав від карантину вихідного дня. Точно говорити про коло отримувачів допомоги можна буде після того, як законопроєкти пройдуть парламент", — наголосив Олександр Корнієнко.

Політик також додав, що після подання законопроєктів Володимиром Зеленським та опрацювання народними депутатами, фінальний варіант документів відбиватиме спільне бачення президента, урядовців і парламентарів.

Як уже згадувалося раніше, глава держави офіційно повідомив, що найближчим часом до Верховної Ради внесуть законопроєкти про допомогу бізнесу та громадянам в умовах карантину. За попередніми даними, підприємці, чий бізнес постраждав під час карантину, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень. Окрім того, передбачається, що компенсацію підприємцям за збереження робочих місць. Отримати гроші можна буде, зайшовши в додаток "Дія". У ньому необхідно буде ввести персональні дані та номер банківської карти. Як стверджують в команді президента, отримати допомогу зможуть близько мільйона громадян. Після того, як протягом кількох днів дані підприємця перевірять, йому виплатять допомогу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Верховній Раді повідомили українцям невтішну новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?