У Раді відреагували на законопроєкт Зеленського про долю суддів КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді відреагували на законопроєкт Зеленського про долю суддів КСУ

У Раді відреагували на законопроєкт Зеленського про долю суддів КСУ
Джерело:  Укрінформ

Комітет Верховної Ради з питань правової політики передбачає розгляд законопроєкту про кадрові зміни у Конституційному Суді вже наступного тижня. Президентська ініціатива під номером №4288 таким чином вже незабаром отримає оцінку, що вирішить її подальшу долю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами заступниці голови комітету Ольги Совгирі, оперативність зумовлена позначка про невідкладність, яку має проєкт про припинення повноважень членів КСУ.

"Оскільки законопроєкт внесено як невідкладний, я думаю, що наступного тижня буде збиратися комітет. Поки що конкретна дата проведення засідання обговорюється. Коли законопроєкт розглядатиметься на пленарному засіданні Верховної Ради, залежатиме від рішення комітету: спочатку комітет має рекомендувати вносити його в зал", - пояснила представниця фракції "Слуга народу".

У розкладі четвертої сесії говориться про пленарні засідання у період 3-6 листопада.

Нагадаємо, Володимир Зеленський подав законопроєкт "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства" у ніч на 30 жовтня. Документ передбачає припинення повноважень суддів КСУ.

Напередодні суд відзначився скандальним рішенням про невизнання конституційним нормам про кримінальну відповідальність за неправдиве декларування серед посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, законопроєктом Зеленський пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про е-декларування "нікчемним" і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до ЗУ "Про запобігання корупції". Варто звернути увагу на те, що проєкт містить лише дві статті: "Неправосудність рішення, прийнятого у власних інтересах" та "Відновлення конституційного судочинства".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?