У Раді вперше пояснили, чого українцям можна очікувати від Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді вперше пояснили, чого українцям можна очікувати від Байдена

У Раді вперше пояснили, чого українцям можна очікувати від Байдена
Джерело:  online.ua

Новообраний президент США Джозеф Байден, який здобув найбільшу підтримку серед американців, незабаром повинен стати 46 очільником Білого дому. Президентська політична сила "Слуга народу" не приховує той факт, що уже розраховує на активізацію українсько-американського співробітництва. Так, очільник фракції "СН" у Верховній Раді Давид Арахамія звернув увагу українців на те, що Джо Байден дуже добре розуміє політичну ситуацію в Україні та знає, що найбільше потрібно наразі українцям. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Арахамії, Байден добре знайомий з Україною і чудово розуміє позицію Києва з точки зору збереження двопартійної підтримки. Представник Володимира Зеленського підкреслив, що українські народні обранців комунікуватимуть з обома партіями США –Демократичною та Республіканською, а також з обома палатами Конгресу, дотримуючись максимального нейтралітету.

"Дуже оптимістичні прогнози. Процес інтенсифікується в інтересах України. Для нас дуже важливо, що Конгрес і Сенат ухвалюють рішення про військову допомогу, яку ми отримуємо. А також макроекономічну допомогу", – наголосив Давид Арахамія.

Окрім того, він нагадав, що спершу треба дочекатися оголошення фінальних результатів виборів та інавгурації Байдена, а вже після цього планувати робочі візити.

Варто зазначити, що Арахамія не згадав про резонансний скандал, який розгорівся навколо Байдена в Україні. Як уже згадувалося раніше, сенатори США, які розслідували ймовірний конфлікт інтересів під час роботи сина Джо Байдена в Україні, виступили з офіційною заявою. Вони публічно звернули увагу на те, що робота Хантера Байдена у правлінні компанії Burisma серйозно нашкодила антикорупційній політиці влади США в Україні. Це зазначається у висновках звіту, який опублікували республіканці Рон Джонсон, очільник комітету з нацбезпеки та урядових справ, і Чак Гресслі, голова фінансового комітету Сенату.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Джо Байден розповів, як буде допомагати Україні повертати Донбас та Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?