Я чітко дам зрозуміти Путіну - головний суперник Трампа несподівано звернувся до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Я чітко дам зрозуміти Путіну - головний суперник Трампа несподівано звернувся до українців

Я чітко дам зрозуміти Путіну - головний суперник Трампа несподівано звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Головний суперник американського лідера Дональда Трампа та кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден дав українським громадянам гучну обіцянку - він наголосив, що надасть Україні летальну зброю. Впливовий політик нагадав міжнародній спільноті про те, що російська агресія триває шостий рік поспіль і частина території України на Сході та Крим залишаються під незаконною російською окупацією. За його словами, США повинні докласти максимальних зусиль, аби допомогти Україні впоратися із її найбільшою проблемою. Свою позицію Джо Байден озвучив у вітанні до Дня незалежності України, оприлюдненому на офіційному сайті його партії, передає ONLINE.UA.

"Україна фактично веде війну на два фронти: на Сході - проти Росії, та у тилу всередині країни - за верховенство права. Як президент, я чітко дам зрозуміти Кремлеві та Путіну, що Росії час припинити агресію проти України та окупацію. Адміністрація Байдена-Харріс подбає про те, щоб Україна отримувала необхідну економічну та військову підтримку, включно із летальною зброєю. Водночас, ми будемо заохочувати Україну продовжувати ключові реформи, життєво необхідні для її успіху", - наголосив головний суперник Трампа.

Джо Байден звернув увагу на те, що стабільна, незалежна, демократична і процвітаюча Україна - це добре і для Сполучених Штатів.

Що також важливо розуміти, нещодавно Держдеп США відреагував на закиди українського лідера Володимира Зеленського щодо Джо Байдена та Петра Порошенка, які там розцінили як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони. Офіційний Вашингтон закликав Офіс президента схаменутися, однак ці заклики були проігноровані.

Як уже зазначалося раніше, 19 серпня Демократична партія офіційно висунула колишнього віцепрезидента Джо Байдена суперником Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах, які мають відбутися у листопаді цього року. Варто звернути увагу на те, що це третя спроба Байдена потрапити в Білий дім після двох провальних у 1988 і 2008 роках.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Дональд Трамп виступив з поясненням щодо того, кого вважає своїм справжнім опонентом та ворогом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?