У Раді заблокували закон про повернення доплат військовим
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді заблокували закон про повернення доплат військовим

У Раді заблокували закон про повернення доплат військовим
Джерело:  online.ua

До Верховної Ради внесли постанову, яка блокує повернення доплат у 30 тисяч гривень військовослужбовцям, поліцейським і посадовим особам служби цивільного захисту.

Джерело: ВРУ, Ярослав Железняк

Законопроєкт скасувати рішення нардепів щодо повернення виплат

Вчора, 10 квітня, нардепи схвалили повернення виплат 30 тисяч гривень для військових у тилу. Проте сьогодні на сайті Верховної Ради з’явився законопроєкт щодо скасування цього рішення.

Постанову вніс народний депутат від партії "Голос" Володимир Цабаль.

Поки ця постанова не буде розглянута в залі, спікер не має права підписати закон. А це найближчими тижнями не відбудеться через графік засідання Ради, — зазначив народний депутат Ярослав Железняк.

Поки таку ініціативу не розглянуть парламентарі, голова Верховної ради Руслан Стефанчук не зможе підписати закон про повернення виплат і, відповідно, він не набуде чинності.

Фото: скриншот

Також Ярослав Железняк поділився розрахунками щодо повернення виплат 30 тис гривень військовим.

Орієнтовна сума потрібна на повернення виплат 12,7 млрд грн на місяць= 152,4 млрд.грн/ рік. Орієнтовна економія від обмеження зарплат "бюджетників" до 10 мінімалок: 2,7-3 млрд. грн/ рік. Тобто, для реального, а не на папері, забезпечення повернення виплат потрібно ще біля 149 млрд. грн по року знайти….або 98% від необхідної суми, — додав нардеп.

Рада проголосувала за повернення доплати військовим

Народний депутат Дмитро Разумков поширив допис, в якому написав, що Парламент усе-таки підтримав повернення виплат 30 тисяч для Збройних сил України.

“За” правку “Розумної політики” проголосували 254 особи. Правка передбачає повернення виплат у 30 тисяч військовим, службі цивільного захисту та поліцейським за рахунок обмеження зарплат топ-посадовцям.

Дуже важливий і правильний крок від Верховної Ради. Вдячний усім колегам за підтримку української армії. Повернення 30 тисяч, у першу чергу, демонструє повагу до наших захисників, які сьогодні наближають перемогу України, – написав Разумков.

Олексій Гончаренко також опублікував допис з повним текстом поправки, у якому йдеться про те, що додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень виплачуватиметься незалежно від покладених завдань чи районів проходження служби.

Тим особам, які беруть безпосередньо перебувають в районах ведення бойових дій розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн/міс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?