Уряд перетворив Укроборонпром на Українську оборонну промисловість
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд перетворив Укроборонпром на Українську оборонну промисловість

Уряд перетворив Укроборонпром на Українську оборонну промисловість
Джерело:  online.ua

Уряд затвердив зміни, що стосуються виплат грошової компенсації за посадою першого заступника Міністра оборони. Крім того, було створено нове державне акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", яке замінило Державний концерн "Укроборонпром".

Джерело: Укроборонпром

Укроборонпром перетворився на Українську оборонну промисловість

Кабінет Міністрів України сьогодні прийняв рішення перетворити Державний концерн "Укроборонпром" на Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Це дозволить створити сучасну високотехнологічну компанію, повністю належну державі, яка зможе трансферувати технології, впроваджувати стандарти ОЕСР та НАТО. Крім того, це допоможе уникнути корупційних ризиків і політичного впливу на компанію, а виробництво озброєння для Сил безпеки та оборони України не зазнає впливу.

Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу!, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Які переваги такого рішення Кабміну

Переваги перетворення Державного концерну “Укроборонпром” в акціонерне товариство полягають у тому, що така форма управління є більш прозорою, відкритою для інвесторів та партнерів, що забезпечує залучення інвестицій та розвиток технологій.

До цього закону Укроборонпром був державним концерном, що об'єднував під собою підприємства оборонно-промислового комплексу.

Управління концерном здійснювалось державою, а власність на його підприємства була державною або комунальною. При цьому концерн займався розробкою, виробництвом та постачанням продукції для потреб збройних сил України, а також експортом за її межі.

Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка готувалася тривалий час ще до початку повномасштабного вторгнення росії. Україна прагне побудувати один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі, – прокоментував прем'єр-міністр Шмигаль

Закон про перетворення концерну в акціонерне товариство передбачає зміну форми власності підприємств-учасників Укроборонпрому, що дозволить залучати інвестиції та підвищити рівень управління. Також це дозволить унеможливити корупційні схеми, які могли виникати при управлінні державними підприємствами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?