У Раді задумали рішуче взятися за плівки Медведчука-Суркова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді задумали рішуче взятися за плівки Медведчука-Суркова

У Раді задумали рішуче взятися за плівки Медведчука-Суркова
Джерело:  online.ua

Депутати Верховної Ради хочуть створити тимчасову слідчу комісію з розслідування так званих плівок Медведчка-Суркова, на яких записаний аудіозапис розмови проросійського політика з колишнім куратором Володимира Путіна по Україні Владиславом Сурковим. З такою ініціативою виступила президентська партія "Слуга народу", вона буде розглянута регламентним комітетом парламенту вже в понеділок, 15 березня. Якщо рішення буде позитивним, то створення ТСК буде винесено на голосування Ради. Про це повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми створюємо ТСК, вона не про "вагнеровців", але ситуація з "вагнеровцями" входить і повинна бути розглянута в першу чергу в цій ТСК. Вона буде ширше. Чому вона ширше? Тому що недавно також були оприлюднені плівки Суркова-Медведчука, які викликали великий резонанс в суспільстві. Тому два перших епізоди, які повинні розслідуватися цієї ТСК - це ситуація з "вагнеровцями" і ситуація з цими "плівками", - розповів Арахамія.

В "Слузі народу" вважають, що цим плівкам потрібно дати правову оцінку, оскільки вони стали не першим сигналом про співпрацю колишньої влади з командою Путіна через Медведчука. Що стосується справи "вагнеровців", то депутати хочуть розслідувати непідтверджену інформацію про те, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента. В ОПУ ці чутки називають спланованою дезінформацією - на Банковій стверджують, ці фейки проти України Росія заготовила завчасно.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ була оприлюднена запис розмови Суркова і Медведчука, які в 2014 році обговорювали поставки електроенергії в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі. Сам Медведчук не підтвердив справжність "плівок", однак зізнався, що подібна розмова дійсно відбулася. У МВС зазначають, що скандальні аудіозаписи не єдині, які підтверджують зв'язок Медведчука з Путіним, який втім і не приховує, що вважає російського президента, який незаконно окупував Крим і вже сім років веде війну проти України, своїм другом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ допитала Медведчука у справі про держзраду. Розслідування стосується його секретних переговорів з помічником президента РФ Володимира Путіна Владиславом Сурковим, які нещодавно оприлюднили в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?