У Раді запропонували нову дату інавгурації Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді запропонували нову дату інавгурації Зеленського

У Раді запропонували нову дату інавгурації Зеленського
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Дата прийняття присяги новим президентом України залишається найбільш гострим та суперечливим питанням у вітчизняній політиці. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», сьогодні з’явився ще один варіант дати інавгурації Володимира Зеленського. Позафракційний депутат Віталій Купрій пропонує провести церемонію прийняття присяги 20 травня.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, Купрій зареєстрував сьогодні відповідний проект постанови за номером 10270-2. На своїй сторінці у Facebook депутат пояснив свої мотиви наступним чином:

«Пропоную змінити на день дату інавгурації Володимира Зеленського з 19 на 20 травня, щоб не перетинатися з Днем пам’яті жертв політичних репресій», – написав Віталій Купрій.

На цей день це вже третій проект постанови. Раніше аналогічні документи були зареєстровані депутатами Сергієм Міщенко та Віктором Балогою. На їхню думку, церемонію прийняття присяги президентом слід провести 19 травня.

Нагадаємо, що у парламентській більшості, основою якої є фракції БПП та «Народного фронту», вважають за доцільне проведення інавгурації 28 травня або 1 червня. Ключове питання тут полягає у можливості розпуску парламенту. Якщо Володимир Зеленський вступить на посаду до 27 травня, він матиме теоретичну можливість достроково припинити повноваження Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?