У Раді зізналися, чому насправді не можуть покласти край конституційній кризі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді зізналися, чому насправді не можуть покласти край конституційній кризі

У Раді зізналися, чому насправді не можуть покласти край конституційній кризі
Джерело:  Hromadske

Глава політичної сили президента "Слуга народу" Олександр Корнієнко зважився на доволі неочікуване зізнання: він публічно визнав той факт, що фракція "СН" наразі не може надати достатньої підтримки законопроєкту українського лідера Володимира Зеленського щодо врегулювання конституційної кризи в нашій країні. Політик звернув увагу на те, що наразі думки народних обранців з цього приводу розділилися, саме тому голосів на розв'язання конституційної кризи радикально у Раді немає. Окрім того, Олександр Корнієнко наголосив, що він особисто підтримує законопроєкт глави держави щодо Конституційного Суду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "hromadske".

Варто звернути увагу на те, що цей документ Володимир Зеленський ще місяць тому вніс до українського парламенту як невідкладний, однак очільник фракції "СН" попереджає громадян, що остаточне рішення фракції загалом ухвалити буде важко.

"Партія у нас строката. Різні думки в ній є. Тут якраз виникла та ситуація, коли думки розділилися, і якесь остаточне рішення було важко ухвалити",– підкреслив Олександр Корнієнко.

За його словами, фракція ще строкатіша, ніж партія. Проте йдеться у цій ситуації, як стверджує сам політик, не про підтримку Зеленського загалом, а тільки про підтримку однієї конкретної ініціативи. Для ініціативи щодо КСУ голосів немає.

"Не берусь казати про кількість голосів, але мені здається, що в нашій фракції їх недостатньо, щоб проголосувати. А ззовні підтримки теж з різних причин немає", — зауважив очільник президентської партії.

Українцям та міжнародним партнерам офіційного Києва тільки залишається сподіватися, що в результаті в парламенті народні обранці дійдуть згоди щодо розв'язання конституційної кризи. Наразі відомо, що перший тиждень грудня парламент буде намагатися повернути відповідальність за неправдиве декларування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти із Національного агентства з питань запобігання корупції рознесли вщент законопроєкт очільника Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо  відновлення е-декларування № 4441.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?