У Раді знайшли новий вихід із ситуації навколо КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді знайшли новий вихід із ситуації навколо КСУ

У Раді знайшли новий вихід із ситуації навколо КСУ
Джерело:  ТСН

Вирішення проблеми навколо Конституційного Суду України спеціальним законопроєктом стало головною темою нараді парламенту 2 листопада. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував новий вихід з наявного стану. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами політика, Рада може відновити завдяки новому законопроєкту електронне декларування.

"Це рішення призвело до конфлікту і дисбалансу в системі антикорупційної діяльності. Верховна Рада оперативно долучиться. Була нарада. До кінця дня буде зареєстровано закон, який відновлює скасований закон", - прокоментував Разумков скандальне рішення КСУ.

Водночас депутати таким чином зможуть виграти час у суперечці, бо суд може розглянути цей законопроєкт і визнати його антиконституційним лише через два місяці. Цей період дозволить знайти повноцінний вихід із ситуації замість вищезгаданої законодавчої "милиці".

Також відомо, що Рада може не розглянути президентський законопроєкт про визнання неконституційним рішення КСУ про декларування посадовців. Утім. на цьому наполягають представники фракції "Слуга народу". Інші політсили у парламенту звинуватили їх у спробі порушити Конституцію заради виходу з конституційної кризи.

Нагадаємо, КСУ поставив під удар антикорупційні органи країни своїм рішенням про неконституційність норми про кримінальну відповідальність за неправдиве декларування майна посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський вирішив дати оцінку скандалу, який виник через публічний демарш КСУ. Він вважає, що за всім цим стоїть змова частини старих еліт і олігархів проти президента та проти України. Зеленський не став називати прізвища своїх ворогів, зазначивши, що їх і так всі знають. Президент назвав їх "чортами з політичного пекла", які відкрили свої справжні обличчя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?