У Раді з’явилась нова ідея щодо інавгурації
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді з’явилась нова ідея щодо інавгурації

У Раді з’явилась нова ідея щодо інавгурації
Джерело:  Hromadske

У Верховній Раді зареєстрували вже п’ять постанов щодо дати проведення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського. В одному з документів пропонується провести церемонію на стадіоні НСК "Олімпійський", передає ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.

Зазначається, що позафракційні депутати Віктор Балога та Сергій Міщенко зареєстрували постанови  10270-1  та  10270, в яких пропонують провести інавгурацію 19 травня. Депутат від БПП Сергій Каплін також виступає за 19 травня, але в його постанові  10270-3  пропонується провести інавгурації у два етапи — перший 19 травня у Верховній Раді, а другий — 3 червня на "Олімпійському".

 Каплін пояснює свою ідею необхідністю "забезпечення участі громадськості та запрошених гостей іноземних держав".

"З метою залучення максимальної кількості іноземних гостей та забезпечення можливості безпосередньої присутності бажаючих громадян України", — йдеться у пояснювальній записці.

Позафракційний депутат Віталій Купрій, який раніше оголосив про створення позафракційного об’єднання "за Зеленського", у постанові  10270-2  пропонує провести інавгурацію 20 травня. Проводити церемонію у День пам’яті жертв політичних репресій він вважає недоречним.

Як повідомляв ONLINE.UA, новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?