У Раду подали законопроєкт "проти" Коломойського - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раду подали законопроєкт "проти" Коломойського - що відомо

У Раду подали законопроєкт "проти" Коломойського - що відомо
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт під номером 3260, який вже назвали "антиколомойським". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу парламенту.

За офіційними даними, у документі йдеться про оновлення системи з регулювання банківського бізнесу. Саме його ухвалення - одна з вимог Міжнародного валютного фонду для надання Києву нової програми співпраці. Акт не дозволить повернути "Приватбанк" олігарху.

Пояснювальна записка говорить, що в законопроєкті наявні три блоки. Перший стосується додаткових інструментів впливу для Нацбанку, які дозволять йому вдосконалювати діяльність банків. Стверджується, що цей крок "підвищить спроможність регулятора адекватно реагувати у випадках порушення законодавства в процесі набуття або збільшення істотної участі у банку" та "забезпечить недопущення до управління банками недобросовісних або фінансово неспроможних осіб".

Другий блок - зміни у судовий процес з питань рішень НБУ про статус неплатоспроможного для банків, про відкликання банківської ліцензії та ліквідації закладів, рішень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо введення тимчасової адміністрації у банку, щодо початку ліквідації банку, а також затвердження плану врегулювання.

Третій блок - оновлення процедури ліквідації банків, механізмів відшкодування збитків (стягнення шкоди) з осіб, які пов'язані з банком, чи інших, які завдали шкоди банку чи кредиторам; також йдеться про розширення та вдосконалення механізмів участі держави у виведенні банків з ринку.

Як повідомляв ONLINE.UA, жодних відносин з олігархом Ігорем Коломойським президент України  Володимир Зеленський не підтримує. Бізнесмен не дзвонить українському лідеру ні з яких питань. Про відносини з Коломойським Зеленський розповів в інтерв’ю The Guardian.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?