У РДК оцінили ймовірність наступу ПВК "Вагнер" з Білорусі на Київ — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У РДК оцінили ймовірність наступу ПВК "Вагнер" з Білорусі на Київ — відео

У РДК оцінили ймовірність наступу ПВК "Вагнер" з Білорусі на Київ — відео
Джерело:  online.ua

Після спроби заколоту в Росії, ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина нібито відправили до Білорусі. Наскільки можливим є наступ "вагнерівців" з Білорусі на Київ оцінив начальник штабу Російського добровольчого корпусу Олександр "Фортуна".

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чи є для України нова загроза з Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко після переговорів запропонував Євгену Пригожину притулок після невдалого заколоту у РФ.

У ЗМІ повідомляють, що Пригожина у Білорусі можуть “прибрати”, також почали звучати версії, що ПВК “Вагнер” нібито піде на Київ через Білорусь.

"Фортуна" зазначає, що з практичної військової точки зору така спроба приречена на провал на самому початку.

Тобто, відкриття якогось другого фронту, або захід ЧВК з боку Білорусі, де все з українського боку надійно укріплено, підірвано всі мости, все заміновано, там постійно перебуває на бойовому чергуванні досить багато особового складу, різних частин, військових формувань, це буде зовсім сумно і я не думаю, що є такий варіант. Тобто це просто просто безглуздо.

Пригожин прибув до Білорусі

27 червня Лукашенко підтвердив, що Пригожин уже перебуває у Білорусі. Він заявив, що ватажку "вагнерівців" надали гарантії безпеки, обіцяні Путіним.

Як я й обіцяв, якщо ви хочете якийсь час у нас перекантуватися тощо, ми вам допоможемо. Звичайно, за їхній ("вагнерівців" — ред.) рахунок, - сказав Лукашенко.

Також міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін заявив, що Білорусі нібито не завадив такий підрозділ в армії.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сказав, що у ДПСУ не фіксували появи на території Білорусі бойовиків "Вагнера".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?