Лукашенко заявив про прибуття Пригожина в Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко заявив про прибуття Пригожина в Білорусь

Лукашенко заявив про прибуття Пригожина в Білорусь
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожина вде перебуває в Білорусі.

Джерело: Белта

 Лукашенко розкрив деталі перемовин з Пригожиним

Лукашенко розповів про переговори з Пригожиним 24 червня. За його словами, Путін зателефонував йому, Лукашенко нібито порадив йому не поспішати з рішенням щодо Пригожина.

Я зрозумів: ухвалено жорстоке рішення — мочити. Я запропонував путіну не поспішати. Давай, говорю, поговоримо з Пригожиним, із командирами його. На що він мені сказав: “Слухай, Сашко, марно. Він навіть слухавку не бере, ні з ким розмовляти не хоче”.

Лукашенко заявив, що перша розмова з Пригожиним тривала 30 хвилин винятково лайкою.

Взяв слухавку. Розмова — ейфорія. У Євгенія повна ейфорія, - сказав він.

Пригожин сказав Лукашенку, що хоче «справедливості», проте той його попередив, що його «роздавлять як клопа».

Також Лукашенко розказав, що йому «було боляче спостерігати за подіями на півдні Росії», коли бойовики Вагнера почали йти на Москву.

Він вважає, що «якби пішла смута», то Захід би скористався б цим: «Моя позиція: якщо впаде Росія, ми залишимося під уламками, всі загинемо».

Лукашенко планує викорситати вагнерівців для допомоги білоруській армії

Під час зустрічі з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним самопроголошений президент сказав, що вагнерівці можуть розповісти про зброю та тактику.

Зараз багато розмов та балачок: "Вагнер, Вагнер, Вагнер". Люди не розуміють, що й ми прагматично до цього підходимо [...] Якщо їхні командири приїдуть до нас і допоможуть нам... Досвід. Слухай, вони на передовій — штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Ось мені Путін востаннє сказав: контрбатарейна боротьба, без цього неможливо. Безпілотники. Вони через це пройшли.

Лукашекно додав, що У Білорусі не будують таборів для вагнерівців, а загони бойовиків наразі перебувають в окупованій Луганській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?