Як Лукашенко скористається "деескалацією" заколоту Пригожина — прогноз ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Як Лукашенко скористається "деескалацією" заколоту Пригожина — прогноз ISW

Як Лукашенко скористається "деескалацією" заколоту Пригожина — прогноз ISW
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко використає деескалацію збройного повстання РФ на свою користь, зокрема для відкладення офіційного оформлення Союзної держави Росії та Білорусі або для перешкоджанню Путіну використати свої війська в Білорусі.

Джерело: ISW

Як Лукашенко використає деескалацію в РФ

Аналітики зазначають, що звернення до президента Білорусі Лукашенка, який відіграє пряму роль у зупиненні військового наступу на Москву, є принизливим для Путіна і, можливо, забезпечив Лукашенку інші вигоди.

Повідомляється, що Лукашенко використовував власні «існуючі канали», щоб прояснити ситуацію на місці та вести переговори з Пригожиним.

Це ймовірно, вказує на те, що Лукашенко має невизначений вплив на Пригожина, яким він міг би скористатися для деескалації ситуації.

За словами аналітиків, Лукашенко, ймовірно, намагатиметься використати деескалацію збройного повстання для досягнення своїх цілей, таких як відстрочка офіційного оформлення Союзної держави Росії та Білорусі або запобігання Путіну використанню білоруських військ в Україні.

Яке майбутнє в групи Вагнера

Аналітики зазначають, що угода з Пригожиним, досягнута за посередництва Лукашенка, дуже ймовірно, усуне Групу Вагнера як незалежну силу під керівництвом Пригожина в її нинішньому вигляді.

Угода за посередництва Лукашенка, зокрема, позбавляє Пригожина контролю над групою Вагнера в обмін на зняття кримінальних звинувачень у повстанні та державній зраді, - йдеться у звіті.

Якщо угода буде виконана, певна частина групи Вагнера буде підпорядкована Міноборони Росії, як давно хотів міністр оборони Шойгу.

Однак незрозуміло, як Кремль визначить персонал ПВК «Вагнера» як такий, що не брав участі в повстанні.

Ці бойовики потенційно можуть підписати контракти з МО на індивідуальній основі; демобілізуватися в Росії, виїхати до Білорусі в певній якості або розгорнутись за кордоном для підтримки попередніх основних операцій Вагнера в Африці чи на Близькому Сході.

Незрозуміло, чи охоче війська Вагнера співпрацюватимуть у своїй інтеграції в МО Росії, і чи російські Збройні сили охоче служитимуть разом із персоналом Групи Вагнера в майбутньому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?