У РФ блокуватимуть Facebook, Youtube і Twitter через "цензуру росЗМІ"
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ блокуватимуть Facebook, Youtube і Twitter через "цензуру росЗМІ"

У РФ блокуватимуть Facebook, Youtube і Twitter через "цензуру росЗМІ"
Джерело:  online.ua

22 грудня Державна дума РФ ухвалила в другому читанні новий скандальний законопроєкт, який дає Роскомнагляду право блокувати інтернет-ресурси, які "допускають дискримінацію щодо російських ЗМІ". Що важливо розуміти, цей документ запроваджує статус "власник інформаційного ресурсу, причетного до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян РФ". Окрім того, зазначається, що генеральний прокурор і його заступники за погодженням з МЗС РФ, отримують можливість присвоювати такий статус власнику інформаційного ресурсу, який, як їм здається, допускає дискримінацію щодо матеріалів російських медіа. Варто зазначити, що під дію документу підпадають найбільші інтернет-ресурси — Youtube, Facebook і Twitter, передає ONLINE.UA.

"Роскомнагляд може отримати право частково або повністю обмежувати доступ до ресурсів-"порушників", включаючи можливість сповільнювати їхній трафік. Порушникам у майбутньому можуть загрожувати штрафи до 3 млн рублів. Законопроект поширюється на всі ресурси незалежно від місця їх реєстрації, причому їх контент повинен бути російською мовою і орієнтований на громадян РФ", — йдеться в повідомленні.

На переконання одного із розробників ініціативи, очільника профільного комітету нижньої палати Олександра Хінштейна, блокування Youtube на території РФ є малоймовірним. За його словами, законопроєкт поширюється і на випадки "дискримінації", які були зафіксовані до його вступу в силу, якщо "порушення" не було усунуто.

"Законопроєкт вже отримав підтримку комітетів з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку, а також з держбудівництва та законодавства", — запевняють російські політики.

Цю новину уже активно коментують користувачі мережі, які скаржаться на те, що влада РФ вирішує "проблеми", які нікому не заважають жити та ігнорує ті виклики, які справді псують життя росіян.

"У Росії уже давно блокують здоровий глузд і загальнолюдські цінності; це виглядає так дивно, але мене вже давно нічого не дивує; ох, тепер ми заживемо!; чому мені так соромно, коли я це все читаю?", — коментують новину в мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, демократи у американському Конгресі  оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?