У РФ готуються відпустити вцілілих у війні в’язнів-"вагнерівців" — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ готуються відпустити вцілілих у війні в’язнів-"вагнерівців" — британська розвідка

У РФ готуються відпустити вцілілих у війні в’язнів-"вагнерівців" — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Незабаром в’язні ПВК "Вагнер", які пройшли війну в Україні й вижили, отримають обіцяне помилування і свободу. У розвідці Британії припускають, що для російського суспільства їхнє повернення може стати справжнім викликом.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Вцілілі вагнерівці отримають помилування

У розвідувальному огляді Міноборони Британії зазначають, що найближчими тижнями тисячі в’язнів, яких завербували у російських в’язницях до лав групи Вагнера і які пройшли війну, ймовірно, отримають помилування і волю.

Розвідка нагадала, що пік вербування добровольців із в’язниць випав на осінь і їм тоді обіцяли скасування вироків через пів року служби.

Хоча приблизно половина завербованих в’язнів, скоріш за все, загинули або отримали поранення, є свідчення з Росії, що група дотримується обіцянки відпустити на волю тих, хто вижив. Довідки, які видають звільненим ветеранам групи Вагнера, нібито підтверджені указом президента Путіна, - зазначає британська розвідка.

Які наслідки відпущення на волю вагнерівців

У сертифікатах, які видаються звільненим вагнерівцям, стверджується, що вони були схвалені указом президента РФ Володимира Путіна.

Водночас, за даними розвідки, у зв'язку з тим, що тепер, імовірно, групі "Вагнер" заборонили вербувати нових ув'язнених, звільнення завербованих ув'язнених від участі у війні посилить кадрові проблеми ПВК "Вагнер".

Крім того, раптовий приплив у багатьох випадках небезпечних злочинців з нещодавнім і часто травматичним бойовим досвідом може становити значну проблему для російського суспільства воєнного часу, - наголошують в британському Міноборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?