У РФ пояснили, хто і навіщо придумав "руський мир"
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ пояснили, хто і навіщо придумав "руський мир"

У РФ пояснили, хто і навіщо придумав "руський мир"
Джерело:  online.ua

Російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев

 пояснив, хто і навіщо придумав "руський мир" і що він означає для росіян.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Це геніальна ідея патріарха Кирила. Справа в тому, що так звана "канонічна територія" РПЦ не збігається з межами РФ. Вона набагато ширша. До неї відносяться Україна, Білорусь, Молдова і навіть країни Балтії. Залишається придумати "світську версію" цієї самої "канонічної території" - і в руках у "ленінградського підворіття" з'являється теоретичне обгрунтування експансії. Виявляється, всюди, де людські особини розмовляють спільною мовою Російської імперії, знаходиться таємничий "руський мир". І особини ці мучаться і страждають від того, що ними не управляють фахівці з укладання грошей в футляри віолончелей з міста на Неві. Просто ночей не сплять, і апетит у них на цьому грунті безнадійно зіпсований!", - сказав публіцист.


За його словами, в Україні знайшлися люди, які сприйняли ідею "руського миру" за чисту монету.


"Над цим можна було б посміятися, якби в Україні не знайшлося так багато клінічних ідіотів, які взяли цю маячню за чисту монету. А ось "розділені англо-сакси" чомусь не страждають від того, що живуть у Великобританії, в США , в Канаді чи в Австралії. І "розділені араби" чомусь не вимагають об'єднати їх в халіфат", - зазначив він.


Більше

читайте в інтерв'ю Володимира Голишева ONLINE.UA: У Кремлі намагаються виграти війну, яка давно закінчилася

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?